fredag 24. oktober 2014

oppdrag.7

massemedium er når ting blir spredt rundt over hele verden (hele landet). F.eks. andre verdenskrig da lagte de masse aviser og viste rundt på tv er hva Hitler gjorde og hva som skjedde så alle folkene fikk oversikt over hva som foregikk.  tv er massemedium, det viser hva som skjer på nyhetene og du kan se fotballkamper osv for å få med deg ting uten å komme og se det på banen.

en riksavis er en avis som både kan være stor å liten. En riksavis er akkurat som VG og Dagbladet. som skriver om nyheter fra andre land.
lokal aviser er aviser i område som skriver hva som skjer her i lokale rundt oss, som sandnes posten, den avisen skriver om hva som skjer i Sandnes.
pressen er noen som intervjuer folk, for eksempel kjendiser, for å få fram ting så de vil legge ut på aviser og nettsider for å drite ut eller fortelle om ting vi ikke visste om kjendisen (personen)


Trykkefrihet, er retten til fritt å offentliggjøre sine tanker i trykt skrift, uten sensur fra noen offentlig myndighet.Forutsetter videre ansvarsfrihet for de meninger som fremsettes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar